Vandeau

Ludo

Schoolconcerten


Frans chanson met cello, accordeon, dobro, mandoline, piano en gitaar. Muziek met grote M. Mooi om te horen en om te zien. Kortom een instrumentarium en liederen om U tegen te zeggen. 'Een chanson is simpelweg het Franse woord voor 'lied', en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm en wordt gezongen door chansonniers. Chansons bestaan in traditionele en meer moderne vormen. Eén van de begeleidende instrumenten van een traditioneel Frans chanson is de accordeon.' (o.c.)

Programma

Ludo Vandeau brengt de rijkdom van het Franse chanson, met een veelheid aan sferen en verschillende instrumenten in dit programma voor leerlingen van de tweede en de derde graad. Muziek van oudere en hedendaagse chansonniers, muziek dus van Francis Cabrel, Renaud, Serge Gainsbourg, George Brassens, Dalida, Charles Aznavour en Jacques Brel komen aan bod. Een powerpoint met foto's en summiere info begeleid hun muziek.

Lesmap aan te vragen.

Dit project neemt de leerling mee op een reis naar andere muziek. Het mag wel want jongeren kennen deze muziek te weinig. Zie het ook als tegengewicht voor de overvloed aan Engelstalige popmuziek. Chanson: soms swingend, soms intimistisch, met invloeden van pop, wereldmuziek, folk en jazz.

Dit programma komt tegemoet aan de VOETEN (= vakoverschrijdende eindtermen). Om dit programma voor te bereiden is een uitgebreide lesmap beschikbaar. Meerdere vakken zijn hiermee geholpen. Vakoverschrijdende werking wordt hanteerbaar en uitvoerbaar.

‘Frans Chanson. Je t’aimai, je t’aime et je t’aimerai’

ConcertenN_Concerts.html
HuisconcertenN_Huisconcerten.html
ArchiefN_Archief.html
FRF_Schoolconcerten_2.html

contact : info@ludovandeau.be 

© Ludo Vandeau 2013