Vandeau

Ludo

 

Huisconcerten  1. 1.WinterHanden  - van november – februariMuziek en verhalen voor de koude dagen,  in de huiskamer, kerkjes, kapelletjes,kleine zaaltjes of scholen


Koude dagen vragen om warmte, gezelligheid en intimiteit. Met ‘Winterhanden’ brengen Ludo Vandeau en Jan Vanlangendonck dit alles nabij met verhalen en liederen. Over d winter in de Andes, kerstmis in de zomer, de mijmeringen van Ernest Claes bij nieuwjaar 1963, de vreemde reis van de drie wijzen of koude en vrede aan het front van 1914.  

Vraagt u ons in november of begin december dan brengen wij verhalen over o.a. het uitkijken naar  Sinterklaas, een Afrikaans kerstverhaal en de sneeuwwandeling van Suskewiet en Pitje Vogel (F. Timmermans).  Vraagt u ons verder in december dan wordt de o.a. Geboorte volgens Lucas verteld, een kerstverhaal bij 35° uit de Andes en de herinneringen van Ernest Claes toen die kind was nabij de abdij van Averbode. En het verhaal over vrede aan het front van 1914. Vraagt u ons in januari dan brengen wij o.a. verhalen over Pallieter in de sneeuw, een Chinees verhaal over een verloren kind en het relaas van de vierde koning uit het Oosten.

Muziek en liederen met accordeon, gitaar, mandoline en cello. Een liefdeslied uit Argentinië dat de eenzaamheid verdrijft. Verhalen en muziek die recht naar het hart gaan. Frans, Spaans en Nederlandstalig. Om warmte te creëren in deze tijden van verwarring.

  Muziek en verhalen. Huis, tuin, school en pleinconcerten.

SchoolconcertenN_Schoolconcerten.html
Concerten
ArchiefN_Archief.html
 

   2. Lange Dagen - van april tot juli

Chansons en liefdesverhalen bij u in de living, in de tuin, op het terras of aan het zwembad

Ludo Vandeau en Jan Vanlangendonck (radio 1) brengen de lange zomerdagen een stukje dichter met liefdesliederen en heerlijke verhalen over samenzijn. Literaire kampvuurverhalen over hoe Pablo Neruda tijdens een oogstfeest ontmaagd werd en hoe Mario Vargas Llosa met een schitterende vuistslag Gabriel Garcia Màrquez velde toen die wat te opdringerig zijn vrouw troostte. Nostalgische herinneringen aan tijden toen brood nog gebakken werd in een op hout gestookte oven en rijstpap een lekkernij was die alleen met de kermis gemaakt werd. Liefde over de grenzen heen en een klein beetje erotiek, net genoeg om even te blozen. 


U zorgt voor een datum. U mailt ons. Wij houden ons vrij. U nodigt mensen uit ter gelegenheid van een verjaardag, of een tuinfeest, of de lente, of om gezellig samen te zijn. En wij komen die dag in uw living, appartement, tuin of parochiezaaltje – enfin, daar waar u mensen hebt uitgenodigd.


Mogelijkheden.


Huisconcert. Enkel muziek. Zonder verhalen.


Drie muzikanten zonder verteller. Of vier muzikanten met of zonder verteller.

Ludo Vandeau zang en gitaar en Lode Vercampt : cello Stijn Bettens : accordeon, bandoneon, accordina Siegfried Van Schuylenbergh: snaren, dobro mandoline

Charlot rolde het gekapt vlees tot kinderkopdikke bollen, en terwijl ze stoofden, maakte ze de saus van bezensap en patattebloem. Als de frikadellen goed gestoofd waren en nadien met een bruin kostje gebakken, goot zij de rode saus erover. Binst kookte ze de grote ketel rijstpap en schudde ze in schoongebloemde telloren. De soep was om duimen en vingers af te likken, want er was een felle Kempische haan in, over de tweehonderd ballekens, twee kilo mergbeenderen en een reusachtig stuk bouilli.(uit Pallieter – F. Timmermans)


FR

contact : info@ludovandeau.be 

© Ludo Vandeau 2013